tirsdag 28. februar 2012

Best med pannekaker..

Pannekaker er blitt en av Carmens middagsfavoritt. Hun sier det er vaffelkake og hiver innpå. Og det er jeg veldig glad for, fordi da er vi to som liker pannekaker.Carmens favoritt pannekaker:

4 stk. egg
3 dl hvetemel
½ ts salt
5 dl melk
Sukker

Bland det tørre, og tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre før du tilsetter resten av melken og deretter visper inn eggene. Røren bør svelle ca en halv time.
Stekes i god og varm stekepanne med smør. Serveres med blåbær eller sukker. Smaker kjempegodt!

I dag har vi vært på 2 år og 3 mnd kontroll på helsestasjonen og ja tiden flyr! Jeg synes ikke det var lenge siden vi var på siste kontroll som var 1-års kontroll. Helt utrolig så mye som skjer i utvikling med barn.
I kveld blir det frustrerte fruer, satser på å få strikket litt mere og kanskje det ikke er så lenge til jeg kan vise dere resultatet. Kan fortelle dere at det er en setesdalskjole jeg strikker til Carmen.

Janne


mandag 27. februar 2012

Kjøkkenhåndkle
Et nytt kjøkkenhåndkle er blitt til av bomullsgarn. Den hvite har jeg strikket selv og fått litt hjelp av min mor med å hekle kanten rundt. Rutene som jeg har strikket heter vaffelstrikk og utenfor disse er det perlestrikket en tykk kant. Den grønne har jeg fått av henne som hun har kjøpt i Danmark. Merket heter " det gamle badehotel by falby" og er dansk design. De har så mye fint i den serien som jeg stortsett har sett i nettbutikker hittil. Og jeg har selvfølgelig strikket en til henne i hvit også.

Ellers så har jeg vært på mamutsalget som startet i dag. Hadde håpet på å finne noen barnebøker, men de bøkene jeg ville kjøpe var ikke på salg. Det ble med hjem en bok om yoga faktisk, så vi får se hva jeg får ut av den! God mandag til alle sammen <3

søndag 26. februar 2012

Lengter etter vår...
I går så det ut til at det gikk mot vår, men i dag da jeg våknet hadde det kommet mer snø og det snør fortsatt ute. Og jeg som hørte fuglene kvitre utenfor soverommet i morges, det er vårfølelse det! Kjenner at man lengter etter vårsola, og får lyst til å kaste ut reinskinnet og puter i deilige farger! Det er mildt ute, så vi får håpe på at det smelter fort. Men vi skal ute tross snøværet for å få litt frisk luft, og leke litt i snøen. Så får vi håpe våren kommer snart til oss...


fredag 24. februar 2012

Rørosmartnan


Carmen og Røroskua er bestevenner :-)

Og kua måtte jo få en kos:-)

Masse hjemmelaget snacks og lokale råvarer å få kjøpt.
Disse fristelsene fristet iallfall meg!

Kommer et lite blogginnlegg fra Røros. Vi er noen dager på Rørosmartnan sammen med mine foreldre. Her er det full vinter, men overraskende mildvær. Så vi får masse friskluft og koselige inntrykk. God helg til dere alle <3

tirsdag 21. februar 2012

Vaffelkos...
I dag fikk jeg og Carmen koselig besøk av ei barndomsvenninne av meg hjemmefra og sønnen hennes. Jeg er fadder på gutten hennes og hun er fadder på Carmen.  Jeg hadde stekt en stor porsjon vafler til de kom og det dufter ganske så godt i hele huset. Heldigvis har jeg dobbeltjern, så stekingen går rimelig fort unna.

Disse nydelige rosene var jeg så heldig å få og Carmen fikk også en pakke med leke!

 Ellers så går det litt i strikking på kveldene. Håper å bli ferdig med et strikkeprosjekt om ikke så veldig lenge som jeg skal vise dere.

Ha en fin kveld alle dere som er innom <3

mandag 20. februar 2012

Her bor Carmen Felicia

Her er sengen med sengehimmel og stjernebeslysning.
Om ikke lenge blir denne senga byttet ut til en større seng.

Mine første sko henger under under (godt brukt)
og Carmen Felicas sko står på spilledåsen (pent brukt)

Ved siden av senga står den hvite kaninlampa som hun fikk i julegave.

Den er bare helt skjønn! Og en stor favoritt til barn.
 Den finnes i mange farger og til og med i gull!

Her er bøkene samlet i en gammel tallerkenhylle som jeg har malt.
 De fleste bøkene har vært mine og Harald sine barnebøker.
Under står dukkesengen med build- a- bear- kittyen.
 Denne sengen kjøpte jeg i bruktbutikk til 50 kr.
Fikk pusset den ned, malt den hvit og fin ble den!

Kassene nederst er kjøpt på living som passet perfekt.
Der samler vi alle kosebamsene.
På veggen ved siden av henger postkassen klar til å sende og motta post. 
Gardinene sydde jeg selv samt den lille englevingen.
 Kjøpte stoffet på stoff og stil. 
I taket har jeg hengt opp søte små vimpler som jeg har sydd selv.

 Rommet er hvitmalt. Vi la panel i tak og felte inn downlights. Veggene er malt i halvblank hvit, mens gulvet er malt i høyglans hvit. Jeg liker det hvitt i grunnen, så kan man heller bruke farger i interiøret :-D


lørdag 18. februar 2012

Fastelavnsboller

I dag har vi baket fastelavnsboller siden det er fastelavnshelg. Jeg har prøvd meg på en litt annen variant som er fyllt med mandelmasse og vaniljekrem. Denne var bare kjempegod!


Oppskrift på brioche:
 • 330 g mel
 • 35 g melkepulver
 • 1 ts salt
 • 1 pk. tørrgjær eller ferskgjær
 • 3 store egg + ene eggeplomme
 • 60 g lunket vann
 • 150 g smør

Hell alt sammen i en mikserbolle og miks med en mikser i ca. 20 min. ( på laveste hastighet)


 Når deigen har blitt smidig, legg den i en smurt bolle og la den stå romtemperert i ca 1 time.
Etter 1 time, kle bollen med plastfolie og settes i kjøleskap i et par timer. Og når den taes ut fra kjøleskapet, skal den bli romtemperert før du begynner å kjevle den ut. Kjevle ca 1 cm. tykk bunn som vist på bildet. Del opp i biter og rull de sammen.
Pensle med eggehvite og strø over sukker. Stekes på 180 gr i ca 15 min.
Når dem er ferdig steket, avkjøles og deles de på langs. Disse fastelavnsbollene skal fylles med mandelmasse som jeg lager enkelt selv.
Mandelmasse:
 • 1 eggehvite
 • 6 ss mandelmasse
 • 6 ss melis
Blandes godt sammen.


Fyll som jeg bruker over er vaniljekrem som består av:
1 pk vaniljekrem
1 boks kremfløte + sukker
Pisk krem og bland sammen. Sprøytes over briochen. 
Strø melis over.

 Dette er en litt annerledes vri på fastelavnsboller, men smaker nydelig! Så nå blir det boller og brus til den store gullmedaljen! Og i dag skal vi kose oss med mye tv titting for store og små.
<3 Deilige helg <3

Klem Janne

fredag 17. februar 2012

Carmen klar for karneval
I år ble det valg av marihøne som kostyme på årets karneval i barnehagen. Har gledet seg hele uken til denne dagen og vi har prøvekledd kostymet mange ganger og lekt. Hun selv sier hun er en av dem i drømmehagen og danser så fornøyd i kjolen sin :-) Kjolen har vinger bak som ikke kommer så tydelig frem, men stor stas med detaljer hos frøkena!

Ønsker deg som er innom en god fredag og husk å ta vare på hverandre<3

Klem Janne

torsdag 16. februar 2012

Husets hjerte

 Jeg bare elsker denne
 hvit, og bare helt nydelig Da er min nye lysekrone på plass. Den henger i tvstuen vår, og lyser godt opp på de mørke kveldene vi nå har. Den er 12-armet, hvit og bare helt nydelig! Jeg har ordnet dimmer på den slik at man kan variere lysstyrken! Kjøpte dimmer med fjernkontroll. Synes det var veldig praktisk egentlig, så slipper jeg den mindre pene boksen på veggen. Er veldig fornøyd med lysekronen og i og med at den henger i den største stuen vår, blir den husets hjerte!
Denne lysekronen er fra Lisbeth dahl.

I kveld gledes det til en ny episode med herlige hjem på kanal fem kl 21.30!

Gi alle du kjenner en god klem som varmer!

Klem Janne

onsdag 15. februar 2012

Tøyservietter med monogram
Her har jeg brodert flere monogram servietter på bestilling. Disse er brodert med hvit tråd og ble veldig delikate. Serviettene er i økologisk bomull og holder seg pent etter mange vask. Og det finnes ikke noe penere og mer personlig når man går til dekket bord med slike på tallerkenen.
Det er bare å kontakte meg på mail om du ønsker å bestille broderte monogram servietter: janne.iversen78@gmail.com

Klem Janne

Kjærlighetens dag!


I går var det kjærlighetens dag, altså valentines day. Derfor ville jeg overraske min kjære med 10 hvite roser til ham. Det så ut til at han ble veldig glad for å få de! Og den største gleden er å gjøre andre glad. Etter vi hadde lagt ned Carmen, lagde vi oss wraps med karbonadedeig og med div. tilbehør. Jeg tente masse lys, så ble det sofadate og tv resten av kvelden <3

Klem Janne

mandag 13. februar 2012

Svak for lysekroner

Lysekronen over spisebordet

Lysekronen fra soverommet

Da ha jeg bestilt meg en ny lysekrone som jeg har ønsket meg lenge. Den har kommet i hus og jeg driver å pakker den ut. Og forhåpentlig får jeg hengt den opp i ettermiddag. Denne lysekronen skal henge i tv stuen vår, der det er 2,80 under taket. Jeg bare elsker disse lysekronene som henger og pynter opp. Når man bor i et hus fra 1918, så synes jeg disse hører hjemme her. Det kommer garantert bilde av den nye kronen om ikke så veldig lenge!

Ønsker deg som er innom en fin mandag <3 

søndag 12. februar 2012

God morsdag!


Her i huset har vi tatt denne søndagen med ro. Ute så snør det så mye, at det er vanskelig å se nabohusene som er like ved. Fikk servert lukket valnøtt til lunsj og en rosa ryggsekk som inneholdt one piece av verdens beste datter.<3 Man setter stor pris på å få gaver, når man ikke har så store forventninger! Men må innrømme at jeg har sett på disse one piecene med selbumønster og knapper i forskjellige farger. Så nå har både jeg og samboeren like kosedresser, og sammen ligner vi vel litt på teletubbies! Men det er kun koseplagg og brukes kun hjemme.
Dagen er min og den skal nytes maks!

GRATULERER med dagen kjære mammaen min <3
&
GRATULERER med dagen alle andre mødre <3lørdag 11. februar 2012

Lørdagskos


Her med hjemmelaget solbær og rips- saft fra egen hage.


I dag er det er det bare kos som står på programmet. Og jeg og Carmen startet lørdagen med en sen frokost i pysjamasen. Deilig med slike dager <3 Vi skal bare nyte denne dagen sammen. Forleden dag kom det ni tegnefilmer i posten til henne, som vi også må få sett litt av. Skal også få spist litt av disse herlige ost-og skinke hornene som jeg har bakt.

Her er oppskriften om du også fikk lyst til å prøve :

 OST-OG SKINKEHORN.
 • 500 g hvetemel
 • 1 pk tørrgjær
 • 1 1/2 ts salt
 • 1 ts sukker
 • 60 g smør
 • 3 dl melk
 Fyll:
 • Oregano
 • Ost
 • 1 boks picnicskinke
Bland alt det tørre sammen i en bolle. Varm melken, smelt smøret og bland sammen skikkelig. Tilsett deretter væsken i det tørre og la deigen elte til den blir smidig. Hev i 30 min. Nå er deigen klar til å kjevles ut, og del den i 8 biter slik som jeg har gjort. Strø først litt oregano over, og fyll med ost og skinke.

La hornene stå i ca. 30 min. til heving. Pensle med egg og strø gjerne revet ost over. Stekes i ca 10 min. på 200 gr.