tirsdag 11. september 2012

Høstkos..
 
Det er høst og tid for å lage eplekake!
 
I dag regner det, så da må man finne på noe koselig inne. Har besøk av mamma og da fikk jeg lyst til å hive meg rundt med kitchen aiden min. Altfor lenge siden sist! Her er oppskriften om du også fikk lyst på :-D
 
 
Eplekake:
 
2,5 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
110 g smør
1 dl melk
 
Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt i det tørre. Smelt smør og ha i sammen med melken. Røren helles i rund kakeform (24 diameter). Jeg pleier å smøre formen og en liten dæsj mel som jeg kakker rundt i formen. Skrell 4 store epler og skjær dem i biter som puttes nede i røren. Dryss på kanel og perlesukker etter smak, evnt. nøtter. Stekes midt i ovnen ca. 35 min ved 200 gr.
  
 
 
 
Varm eplekake med vaniljeis! Både dufter og smaker herlig:)
 
 
Tusen takk for alle koselige kommentarer:) Dere er herlige alle sammen!
 
Ønsker deg en fin kveld!
 
 

8 kommentarer:

 1. Å som du frister akkurat nå som jeg var så godtesyk.....(alltid..hi,hi)
  Herlige bilder og jeg ønsker meg virkelig sånn fjøl....nydelig.
  Flink du å bake med baby i hus og alt!

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 2. ahhh, dette var det klasse over, kremen, høg kake, skeien og mesten som jeg kan kjenne lukten også.
  Dette såg fantastisk ut Janne.

  Kos deg med kaken. klem fra meg.

  SvarSlett
 3. Ååå så utruligt godt det såg ut,eg elsker eplekake,så godt og så nydelige bilder!
  Skulle så gjerne smakt den,det beste er jo med is til:)
  Fin kveld til deg!
  Klemmer

  SvarSlett
 4. Å ja, dette er definitivt høstkos :) digger eplekake - enten med krem eller vaniljeis. Yum! Takker for oppskrift og for "vann i munnen" ;) må snart se å få bakt noe - jeg er helt fjern for tiden på sånt. Ønsker deg en fin uke videre søte deg :)

  SvarSlett
 5. Herlig høstkos! Så veldig godt ut:) Fine bilder og en kjempefin blogg du har her! Har lagt deg til bloggen min, for hos deg vil jeg se mer:) Du er velkommen til og ta en titt hos meg;) klem lille meg

  SvarSlett
 6. GOD KVELD!
  HÅPER PRINSEN SÅVER MER NÅ!
  HERLIGT MED EPLEKAKE !
  BILDENE VAR VELDIG FLOTTE!
  KLEM FRA ELI:)

  SvarSlett
 7. Hei på deg.
  Herlig høstkos!
  Legger meg til som ny følger her hos deg, for her var det virkelig koselig ;)
  Ønsker deg en riktig fin fin høstdag!
  Smil og klem fra Monica

  SvarSlett
 8. Kaken så utrolig god ut, og bildene var rett og slett lekre!
  Ønsker meg veldig sånne skjeer! :)
  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett