torsdag 30. juli 2015

FRAME // BY LASSEN

Hvit frame 20x20 cm.

Hvit frame 20x20 cm.
 

 
Knalltøffe hyller fra By Lassen!!
 
Frame er en fleksibel oppbevaringsløsning av kvadratisk boks i kubistiske rammer, skissert av Mogens Lassen i 1943. Frame kan henges på vegg, kobles sammen, stables og stå fritt på gulvet.
Lokket kan tas helt av eller settes på som en skapdør. Kombiner Frame til en klassisk reol, en unik skulptur eller noe helt annet. Mulighetene for individuelle kombinationer er uendelige. Frame er produsert i Danmark og skapt med sans for detaljer!
Frame finnes i 7 forskjellige størrelser og 6 farger.
Elsk på Frame og jeg ønsker meg mange flere! De er så eleganske og klassiske! De står høyt på ønskelisten min! Flere som har de på ønskelisten? ;-)
 
Ønsker dere alle en fin torsdag og fortsatt god sommer!
 
 

mandag 13. juli 2015

OSTEKAKE PASSION...

Foto: Mittlillehjerte


I forrige uke lagde jeg en ostekake til et venninne besøk. Jeg fant den på Trines matblogg, og anbefales om du skal servere en nydelig kake ;-)

Håper at solen skinner på deg der du er;-)
 
HER KOMMER OPPSKRIFTEN:
 
 
Kjeksbunnen
 • ca 200 gram knuste havrekjeks (jeg brukte Bix-it)
 • 50 gram mykt smør

Ostekremen
 • ca 1/2 dl pasjonsfruktjuice (ca 4 pasjonsfrukter)
 • ca 3/4 dl friskpresset appelsinjuice (1 appelsin)
 • 300 gram kremost philidelfia (naturell)
 • 1 boks kremfløte
 • ca 150 gram sukker
 • 3 gelatinplater

Jordbærsaus og garnityr

 • Jordbær
 • melis
 • sitronsaft
 • friske bær til event. pynt
 
Knus havrekjeksene ved å legge de i en pose og slå med kjevlet eller et annet egnet slagredskap. Ha kjekssmulene i en vid bolle og kna inn det myke smøret. Jeg pleier å benytte Bremyk eller meierismør. Fordel massen i bunnen av en springform. Sett kakebunnen i kjøleskapet mens du lager ferdig ostekremen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet med en skje. Press fruktkjøttet gjennom en sil slik at du ikke får med steinene. Press appelsinsaften ut av appelsinen og sil av eventuelt fruktkjøtt og steiner.
Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice med en mikser eller lignende, til du får en jevn masse. Varm opp appelsinjuicen nesten til kokepunktet og sett til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de inn i appelsinjuicen til gelatinen er helt oppløst. Ha appelsinjuiceblandingen oppi osteblandingen og kjør den i mikseren til alt er godt blandet. Pisk fløten stiv i en mikser og vend kremen forsiktig inn i osteblandingen. Hell ostekremen over kjeksbunnen og bre den forsiktig utover med slikkepotten. Sett ostekaken kjølig og la den hvile til ostekremen er stiv.
Lag jordbærsausen ved å kjøre jordbær og melis i en foodprosessor, til du får en jevn saus. Smak til med sitronsaft.
Server ostekaken sammen med jordbærsaus (alternativt bringebærsaus) og friske bær, og ostekaken kan fint fryses, og tines opp i kjøleskapet
 
 

fredag 10. juli 2015

DESIGN LETTERS...

 


 
 
 
Da er jeg tilbake etter nesten 4 uker i Spania, og jeg kjenner at jeg allerede savner den varme, "fønvinden". Det er lite som minner om sommer her hjemme, og det er nesten så at man må fyre i ovnen....
 
Designletters...har så utrolig mye fint. Jeg har stylet med deres produkter på barnerommet til Carmen F. Det er så herlig å tilføye dus rosa til hvitmalte vegger og gulv. Jenterommet skal ikke være for søtt, så små sorte detaljer passer også inn. Design letters er kjent for sine stilrene produkter med enkle bokstaver, og passer inn i alle hjem.
 
Tenk at vi har en skolejente til høsten!! Hjelp, som tiden flyr og jeg synes at det nesten er litt trist å forlate barnehagen. Vi har ikke kjøpt skrivebord ennå, men skal få det gjort før skolestart.
 
 
God fredag og helg fra meg!